Paris-Brest


Paris Brest bir fransız tatlısı, oldukça havalı bir görüntüsü var kabul ediyorum 🙂 Yapımı çok kolay olmasada  gözünüzü korkutmasın.. Denemekte fayda var 🙂

Önce Paris Brest’in hikayesinden bahsetmek istiyorum..

1891 yılında yapılmaya başlanmış olan Paris – Brest – Paris rotasındaki bisiklet yarışının anısına, 1910 yılında Brest’teki bir pasta şefi tarafından kutlama amaçlı yapılmış olan bir tatlı. Şeklinin yuvarlak olmasının sebebi bisiklet tekerleğini andırıyor olması.

Bu sefer Pate choux (tarif için pate choux yazısını tıklayın) hamurunu yağlı kağıda halka şeklinde sıkın ve üzerine yumurta akı sürüp biraz file badem serpin.
Paris Brest hamurlarınız pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin ve file bademli kısmın üzerine pudra şekeri serpin. Alt kısmın içine de Pastacı kreması (tarif için pastacı kreması yazısını tıklayın) doldurabilirsiniz. Hatta kremanıza biraz kahve ve kahve likörü de eklerseniz çok daha lezzetli olucaktır. 

Afiyet olsun..

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s